Till startsidan   Alla artiklar   Beställ från Systembolaget

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Grilla som GW i sommar

Grilla som GW i sommar

Förhoppningsvis slipper vi torkan som präglade förra sommaren, och kan fylla sommarkvällarna med grillning och god dryck. Rött vin passar särdeles bra till grillat, speciellt Leif GW Perssons egna – GW:s Röda.

Som med alla mat- och vinmatchningar går det sällan att säga att man ska dricka vitt till fisk och rött till kött – det beror ju på tillbehör och hur man tillagar det. När det kommer till grillning har ju dock all mat en sak gemensamt: grillsmaken.

Grillningen ger maten en rostad och bränd smak vilket påverkar vilket vin du ska välja till. Oavsett om det är ett vitt, rött eller rosa vin du ska dricka kan du med fördel välja en lite kraftigare variant som kan matcha grillens kraftiga smak. GW:s Röda är ett utmärkt exempel på det.

Här kan du beställa GW:s Röda.

Nötkött

Nötkött är nog det första många tänker på när de ska grilla – en klassiker helt enkelt. Ett säkert kort är att grilla köttbitar med mycket insprängt fett, typ entrecôte, eftersom man inte lägger till något fett i själva grillningen. Grillar du magrare bitar, som filé, får du ha lite bättre koll på grillen så att köttet inte blir torrt.

Lamm

Lamm är ett mört kött (om du inte väljer bog eller lägg) och går fort på grillen. Det är dessutom ett kraftigt och smakrikt kött som kräver ett lika smakrikt vin. Just lamm är jättegott till GW:s Röda och det kan du beställa här.

Rotfrukter

När du ska dricka rött vin till grillade grönsaker blir det gott med klassiska grytgrönsaker, som potatis, rödbetor och morötter. Eftersom rödvin är gott till gryta och kommer rödvin med största sannolikhet också vara gott till grytans grönsaker – även om de grillas.

Potatis och rödbetor är svår att lägga direkt på grillen så dem kan du slå in i ett foliepaket med smör, kryddor och lite citron. Morötterna gör sig dock väldigt bra direkt på grillen och blir fantastiskt goda med lite grillränder.

Beställa GW:s Röda här.