Till startsidan   Alla artiklar   Beställ från Systembolaget

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Bästa recepten till GW:s Röda

Bästa recepten till GW:s Röda

GW:s wallenbergare på and

”Det är min vän Rickard som har hittat på rätten, säger Leif GW Persson. Han kom till mig och sa att man borde kunna göra wallenbergare med andfärs i stället för kalvfärs och det gjorde vi. Jag vill nog påstå att det är en vassare version av wallenbergare.”

Ingredienser:

500 g finmalen andfärs

200 g finmalen kalvfärs

5 st äggulor

5 dl vispgrädde

salt efter smak

2 st små tryfflar

2 tsk tryffelsalt

smör till stekning

finsilat ströbröd

1 kg färsk potatis

2 st påsar med sockerärtor

6 st gröna sparrisar

3 st palsternackor

6 st jordärtskockor

300 g smör

Gör såhär:

Koka de skalade palsternackorna i små bitar, i saltat vatten. När de är klara häll av vattnet, mixa med smör och lite av kokvattnet. Skala och koka de skalade och delade jordärtskockorna i smält smör. De ska koka tills de blir klara och smöret är lite lätt karamelliserat.

Wallenbergare: Mal andbröst och kalvkött två gånger. Mixa i matberedare, det malda köttet, äggulorna och salt, peppar. Häll sakta i grädden. Provstek en liten ”biff” och smaka att det är lagom kryddat och en bra konsistens. Forma sedan lite större biffar (cirka 150 gram). Lägg dom i det fina brödsmulorna och vänd dom så det blir ströbröd på båda sidorna.

Tillbehör: Koka hastigt sockerärtorna i saltat vatten. Dela dom i fina strimlor. Stek den färska gröna sparrisen i panna med lite av jordärtskockssmöret. Salta lite. Stek dem mycket sakta i smör och lite olja. Det tar cirka 10 minuter på var sida. Innertemperatur ska vara 58 grader. Servera med de smörkokta jordärtskockorna och palsternackspuré. Dekorera med sommartryffel och tryffelsalt, samt lite snabbstekt bladspenat. Drick ett glas GW:s Röda till.

Fårost med färsk kålrabbi

Ingredienser:

1 kålrabbi

1 citron

0,5 dl olivolja av bästa kvalitet

1 kruka basilika

20 fina små cocktailtomater med mycket smak

4 st Cabri Frais (färska opastöriserade små portionsgetostar, alternativt Burratina, det vill sägafärsk mozzarella

Gör såhär:

Skala kålrabbin och skär på mandolin, eller skär skivor av kålrabbin supertunna med kniv.

Arrangera omlott på ett vackert fat, dela alla tomater skär osten i mindre bitar.

Pressa citron över och ringla sist över olivoljan.

Garnera med basilika och servera med fördel tillsammans med GW:s Röda som du beställer här.